Kom i gang
Vi hjælper med at udarbejde handlingsplaner, skabe overblik over økonomien og udvælge de verdensmål, der er relevante for jer.
Vi har stor erfaring i at agere overfor politikere, offentlige myndigheder og potentielle samarbejdspartnere.
Tag fat på kerneområder
Vi sætter fokus på de kerneområder, som langt de fleste virksomheder skal tage stilling til, hvis de vil have gang i en bæredygtig udvikling.
Sortering af affald
Alle virksomheder har affald. Første trin i en bæredygtig udvikling er at reducere mængden af affald. Næste trin er at opdele affaldet i fraktioner, så mest muligt kan genanvendes. Jo mere affald, der kan genanvendes, jo mere vil der bliver sparet i CO2 udledning fra ny produktion.
Omlægning af produktion
Samfundets og forbrugernes øgede bevidsthed om at produktionen skal være bæredygtig, stiller nye og store krav til virksomhederne. Der skal omstilles til produktionsmetoder, hvor man både kan skabe en konkurrencedygtig vækst og udvikle en bæredygtig produktion.
Reduktion af fossile brændstoffer
Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Det betyder, at også jeres virksomhed skal omstille energiforbruget, så det bliver baseret på vedvarende energikilder. Det er oplagt at starte med energieffektiviseringer og derefter lave en langsigtet plan for, hvordan de fossile brændsler kan reduceres.
Grønne indkøb og leverancer
Formålet med en grøn indkøbspolitik er at minimere miljøbelastningen og fremme en bæredygtig produktion. Det gøres ved at stille en række grønne krav til leverandørerne. Det handler i sidste ende om, hvor store de totale omkostninger er på indkøb, når både bæredygtighed og økonomi skal sikres.
Dokumentation af klimaaftrykket
Forbrugere og medier vil forlange, at I kan dokumentere jeres bæredygtige udvikling. En sådan dokumentation sker gennem en systematisk indsamling af data. Hos lidt større virksomheder vil det stille krav til virksomhedens IT-system for at kunne dokumentere, at virksomhedens leverancer er bæredygtige.